_________________ ... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
Nie gruba, tylko grubo!
Przepiękny zamek, podobne pałace na wodzie widziałem w Niemczech.
_________________ ... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
Jakoś nie mogę się zabrać za napisanie regularnej relacji, zatem powrzucam tylko kilka zdjęć z poprzedniego pobytu we Francji.
Na początek, podparyska winnica:
Wspaniale! Podoba mi się taki scenariusz
Spróbujemy na zlocie
Polecam. Można fajnie spedzić wieczór i długo rozmawiać.
Oczywiście idealnie jest jeśli płonie jakiś ogien obok
Wtedy "buduje" się odpowiednia atmosfera.
_________________ „Przygoda warta jest każdego trudu.”
To się jeszcze pochwalę, że dzisiaj rano byłam bardzo blisko ... Donalda Trumpa!
Jechałam do pracy, a on jechał na sąsiednim pasie w drugą stronę!!!
Pewnie już nigdy nie będę tak blisko prezydenta Stanów Zjednoczonych
Z pewnym opóźnieniem wrzucam kilka zdjęć z wydarzenia, które zaparło mi dech.
Otóż moi przyjaciele, Patrick i Claudine, podczas mojej czerwcowej wizyty w Orleanie, przygotowali dla mnie niespodziankę.
Zaprosili mnie na wieczorny spacer po Orleanie, zakończony w sposób, jakiego się nie spodziewałam.
Otóż około godziny 23, jak już się zapadł wieczór, skierowali swoje i moje kroki w kierunku Katedry Świętego Krzyża, którą uwielbiam.
Myślałam, że to będzie koniec naszego spaceru, rzut oka na katedrę i do samochodu.
Nic bardziej mylnego!
Otóż okazało się, że od zeszłego roku miasto Orlean organizuje w weekendy pokazy iluminacyjne na katedrze połączone z dźwiękami muzyki! Coś wspaniałego! Na fasadzie katedry wyświetlały się wizerunki znanych kobiet z całego świata, bo taki był temat pokazu. Całości towarzyszyła dobiegająca z głośników muzyka brzmiąca jak średniowieczne śpiewy z jakiegoś monasteru. CUDO! Dawno nie widziałam czegoś tak pięknego. Oczywiście wyobraziłam sobie nas, Forowiczów, na przyszłorocznym zlocie, jak podziwiamy to razem:
I jeszcze kilka zdjęć z niedzielnego spotkania w ogrodzie znajomych. Uczyłam grać w ping-ponga uroczego sześcioletniego Gabriela i spędzałam czas z moimi przyjaciółmi. Wrzucam ich zdjęcie, bo na pewno spotkacie ich we Francji podczas zlotu, więc już się z nimi trochę oswajajcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum