grim_reaper, dobry Stolec nie jest zly a tak na powaznie - żywiołak robi swietna robote jesli chodzi o klimat i nawiazanie do dawno zapomnianych motywow ze slowianskich opowiadan no bo kto jeszcze pamieta o wiłach albo latawcach?
Właśnie!
NIe wiem dlaczego nie ucza tego w szkołach.
Słowianie serio maja SUPER mitologie i nie ma sie czego wstydzic.
Z nasza mitologią jest, że tak poiwem, na BOGATO.
_________________ „Przygoda warta jest każdego trudu.”
grim_reaper, no na bogato jest mocno jak sie dobrze wczytac to bedzie tego wiecej niz sie wydaje. Z tego co wiem to wystarczy jeszcze na wies pojechac tylko taka serio serio wies zeby uslyszec najlepsze historie o tym jak sie szuka mandragory w miejscach gdzie ktos sie powiesil albo najprosciej o kwiecie paproci co zakwita tylko raz w roku
grim_reaper, no na bogato jest mocno jak sie dobrze wczytac to bedzie tego wiecej niz sie wydaje. Z tego co wiem to wystarczy jeszcze na wies pojechac tylko taka serio serio wies zeby uslyszec najlepsze historie o tym jak sie szuka mandragory w miejscach gdzie ktos sie powiesil albo najprosciej o kwiecie paproci co zakwita tylko raz w roku
Dokłądnie.
Szkoda, że tak mało się o tym mówi.
Mamy (jako słowianie) dużo legend/podań, a także bogów oraz bóstw.
_________________ „Przygoda warta jest każdego trudu.”
Ostatnio zmieniony przez grim_reaper 2018-06-04, 18:29, w całości zmieniany 2 razy
barttez, goscio wymiata :o
od siebie dam klasyka, ktory jest nr 2 na mojej playliscie: https://www.youtube.com/watch?v=qIdKQH35kjA
nr 1 to oczywiscie ze paint it black - piosenka idealna
Ostatnio zmieniony przez Krwawa Mary 2018-06-04, 15:25, w całości zmieniany 1 raz
Tak mnie naszło przed chwilą... Nie wiem czy niedawno nie wrzucałem ale trudno. Genialna płyta i kawałek takoż!
https://youtu.be/LBvGfM-YFy4
_________________ ... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Wiek: 40 Dołączył: 25 Sie 2015 Posty: 2151 Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2018-06-11, 20:51
Scena alternatywna w Polsce. ogólnie trójkowe zespoły i wykonawcy:
Krzysztof Zalewski, Julia Marcell, Apteka, Daria Zawiałow, Pink Freud, Jazz Band Młynarski - Masecki, Król, Kasia Lins, Maciek Sienkiewicz. Polecam
Wiek: 40 Dołączył: 25 Sie 2015 Posty: 2151 Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2018-06-12, 09:53
Koncert bardzo udany. Ciesze się, że w Opolu już tradycją zrobił się dzień z muzyka alternatywną. Za rok chyba wybiorę się do Opola na ten jeden dzień.
Świetnie wypadły kobiety, jak zwykle Zalewski super, ciekawy Pink Freud ale "Królem" od wczoraj jest Król: https://www.youtube.com/watch?v=C_VEDcWF1_c
volenti non fit iniuria!
Rozumiem johny, że wybierasz się na koncert w Łodziowni?
Kurde, nie kupiłem jeszcze biletu bo miałem trochę wydatków i nie wiem czy są jeszcze dostępne.
Bardzo bym chciał.
volenti non fit iniuria!
Na to się Czesiu wybieram:
Kapitalny kompozytor i gitarzysta. Kladł wraz z UFO podwaliny pod hard'n heavy.
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
Niestety kolejna muzyczna strata... Odszedł Vinnie Paul, perkusista znany przede wszystkim z gry w kultowej PANTERZE.
Far Beyond Driven to genialny album...
https://www.youtube.com/watch?v=7m7njvwB-Ks
volenti non fit iniuria!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum