Wyprawa Brunhildy
-
- Zlotowicz
- Posty: 7221
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
Po tym wszystkim trzeba było sie posilic i ochlodzic... Nasza ulubiona restauracja w Siem Reap, nazywa sie Taras Sloni. Prawdziwy taras jest częścią kompleksu świątynno palacowego Angkor Thom.
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 417818.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
Pyszne, chłodne i lekkie lokalne pwo Angkor
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 425544.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
I sałatkę z mango i zielonej papaya
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 438571.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
Deser z sago w mleku kokosowym z bananami
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 445702.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
Przed restauracjab dekoracja. Kwiaty lotosu w dońicy...
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 501041.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 417818.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
Pyszne, chłodne i lekkie lokalne pwo Angkor
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 425544.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
I sałatkę z mango i zielonej papaya
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 438571.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
Deser z sago w mleku kokosowym z bananami
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 445702.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
Przed restauracjab dekoracja. Kwiaty lotosu w dońicy...
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 501041.jpg medium= large= group=glr10385][/gimg]
- PawelK
- Moderator
- Posty: 6422
- Rejestracja: 27 lip 2013, 10:25
- Podziękował;: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 150 razy
- Kontakt:
To dla CiebieBrunhilda pisze:Uwielbiam kolumny...
[timg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 225909.jpg medium= group=glr10386][/timg]
-
- Zlotowicz
- Posty: 7221
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
No? A to? Zgadnijcie?
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 113422.jpg medium= large= group=glr10462][/gimg]
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 113422.jpg medium= large= group=glr10462][/gimg]
- PawelK
- Moderator
- Posty: 6422
- Rejestracja: 27 lip 2013, 10:25
- Podziękował;: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 150 razy
- Kontakt:
Dla mnie i tak najbardziej osłabiająca rzecz, którą serwują w Kambodży to pisklęta na miękko:
http://www.thecambodiaherald.com/cambod ... FjMDE2ZjY5
http://www.thecambodiaherald.com/cambod ... FjMDE2ZjY5
-
- Zlotowicz
- Posty: 7221
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
a ja ruszylam ! Te mrowki! oto dowód. Smaczne były. Kwaskowate. Tylko nóżki miedzy miedzy zębami trzeszczaly troche...
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 445331.jpg medium= large= group=glr10473][/gimg]
Oj Czesiu! Tez bym chciała tak obiadu nie jeść!
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 445331.jpg medium= large= group=glr10473][/gimg]
Oj Czesiu! Tez bym chciała tak obiadu nie jeść!
-
- Forowy Badacz Naukowy
- Posty: 8891
- Rejestracja: 09 lip 2013, 18:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 402 razy
A nasz salceson to lepszy ? Robi się go z resztek pozostałych po oprawianiu świńskiej głowy, tzn ze skórek, uszu, języka i różnych gruczołów. A kaszanka, pasztetowa, flaki albo gulasz z żołądków drobiowych ? To przecież też wyroby z resztek, a są jednymi z wyznaczników polskiej kuchni.Czesio1 pisze:Strasznie zdesperowani tam muszą żyć ludzie, żeby takie dania wciągać.
- Czesio1
- Administrator
- Posty: 16444
- Rejestracja: 07 lip 2013, 14:00
- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 423 razy
- Otrzymał podziękowań: 211 razy
Dodałbym do tego jeszcze galareta ze świńskich kopyt.TomaszK pisze:A nasz salceson to lepszy ? Robi się go z resztek pozostałych po oprawianiu świńskiej głowy, tzn ze skórek, uszu, języka i różnych gruczołów. A kaszanka, pasztetowa, flaki albo gulasz z żołądków drobiowych ? To przecież też wyroby z resztek, a są jednymi z wyznaczników polskiej kuchni.Czesio1 pisze:Strasznie zdesperowani tam muszą żyć ludzie, żeby takie dania wciągać.
TomaszKu, żadnego z tych "specjałów", które wymieniłeś nie jadam. Ale mimo to mniemam, że są po potrawy bardziej ludzkie niż larwy mrówek.
- johny
- Moderator
- Posty: 11666
- Rejestracja: 09 lip 2013, 14:30
- Miejscowość: Łódź
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 250 razy
- Otrzymał podziękowań: 207 razy
Pychota!~TomaszK pisze:A nasz salceson to lepszy ? Robi się go z resztek pozostałych po oprawianiu świńskiej głowy, tzn ze skórek, uszu, języka i różnych gruczołów. A kaszanka, pasztetowa, flaki albo gulasz z żołądków drobiowych ? To przecież też wyroby z resztek, a są jednymi z wyznaczników polskiej kuchni.Czesio1 pisze:Strasznie zdesperowani tam muszą żyć ludzie, żeby takie dania wciągać.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5306
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
-
- Zlotowicz
- Posty: 7221
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
Nie No my tez moczylysmy w gorzalce te mrowki. W całkiem przedniej nawet. Proszę bardzo:wódka z lychee. Pyszne.
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 103855.jpg medium= large= group=glr10503][/gimg]
A co do prosiakow to widać na zdjęciu, ze nakruszylam na stole jak prosiak właśnie....
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 103855.jpg medium= large= group=glr10503][/gimg]
A co do prosiakow to widać na zdjęciu, ze nakruszylam na stole jak prosiak właśnie....
-
- Zlotowicz
- Posty: 7221
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
Albo to. To akurat bezalkoholowy koktajl z mango. ale Czy ktoś widział, zeby marchewka występowała w charakterze ozdoby? Zdumialam sie. No bo, ze w zupie to wiadomo ale na koktajlu ? Zamiast ananasow, truskawki i czego tam jeszcze?
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 214490.jpg medium= large= group=glr10504][/gimg]
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 214490.jpg medium= large= group=glr10504][/gimg]
-
- Zlotowicz
- Posty: 7221
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
No i te mrowki na przykład nie tylko same sie jada! Na przykład dodane do wołowiny w sosie Khmerskim. Razem z pieprzem dodane. Muszą być czerwone mrowki. Zreszta nie wiem nawet czy inne tam są. Proszę. Wolowinka.
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 315556.jpg medium= large= group=glr10506][/gimg]
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 315556.jpg medium= large= group=glr10506][/gimg]
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2014, 22:15 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.