: 16 sty 2019, 22:25
U nas nie ma. Tylko nie Wim czy ma mi być z tego powodu smutno.Brunhilda pisze:W supermarkecie mleko z wielbłąda. Koniecznie chciałam znaleźć a u nas te jest !!!!!😳😳
Obrazek
Forum Miłośników Przygody im. Pana Samochodzika
https://www.pansamochodzik.org.pl/
U nas nie ma. Tylko nie Wim czy ma mi być z tego powodu smutno.Brunhilda pisze:W supermarkecie mleko z wielbłąda. Koniecznie chciałam znaleźć a u nas te jest !!!!!😳😳
Obrazek
Zakładam, że to wpływ polski. Tam Tatarów nie było.Brunhilda pisze:Oj ja tez! Zauważyłeś, ze we Francji w każdej niemal restauracji i restauracyjce serwowano tatara? A ja myślałam, ze to pomysł z Polski!Fantomas pisze:Uwielbiam tatar.
Nie zauważyłem.Fantomas pisze:Pewnie Francuzi od Nas przejęli tatara. Podobnie jak sztućce. . A tak na poważnie to wikipedia podaje, że sporządzali befsztyk tatarski z końskiego mięsa. Ogolnie lubię smakować lokalne specjały. W każdym miejscu staram się to robić. Niedługo kolejny wyjazd. Zobaczymy co tam uda się odkryć
Też słyszałem, że muszą importować do celów budowlanych.Barabasz pisze:Gdzieś czytałem, że piasek z pustyni nie nadaje się do celów budowlanych.
Tak myslalam, ze bedzie podobnie jak z zebami!TomaszK pisze:To oddziaływanie minerałów w których kości leżały przez miliony lat. Kości wyławiane czasem z Wisły, też są czarne, o ile leżały w niej odpowiednio długo.